Over Wendy

Hallo, ik ben Wendy Seelen

Lactactiekundige IBCLC & babycoach

Inmiddels met 21 jaar ervaring en diverse opleidingen leer ik nog steeds bij over gedrag van baby’s, hechting en jonge gezinnen!

Tijdens mijn werk als kraamverzorgende (vanaf 2000) ben ik enthousiast geworden over wat borstvoeding kan betekenen voor moeder en baby. Toch waren er vaak uitdagingen waardoor zoiets natuurlijks niet vanzelf ging. Vandaar dat ik in 2005 de opleiding tot lactatiekundige heb gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht. Daar heb ik geleerd dat ik met mijn 5 jaar ervaring nog heel weinig wist over borstvoeden.In de eerste jaren als lactatiekundige wilde ik graag iedereen laten weten hoe volledig, uniek en bijzonder borstvoeden kan zijn. Nu zoveel jaren later ligt voor mij de nadruk meer bij een veilige hechtingsrelatie opbouwen. Hier kan borstvoeding geven aan bijdragen maar is niet noodzakelijk. Ik ben mij in 2015 meer gaan verdiepen in het gedrag van baby’s door het volgen van de opleiding tot babycoach. Deze kennis geeft mij de mogelijkheid om uitdagingen met je baby holistisch te bekijken. Meestal is er niet iets mis met je baby, maar vertelt zijn signaal een verhaal. Achter dit verhaal zit een behoefte.

Ik wil graag je steun zijn in deze bijzondere periode, de start van een gezin. Je kunt nogal eens overvallen worden door onzekerheden en twijfels. Vaak komt dit doordat wij niet opgroeien met kennis en ervaringen om ons heen over borstvoeding en baby’s. Dus vertrouwen op je moedergevoel is dan ook erg spannend. Ik ben er om met je mee te denken, kennis te delen, opties te geven waar jullie uit kiezen wat voor jullie kindje van toepassing is. Dit kan borstvoeding zijn, maar ook kunstvoeding of een combinatie.


Werkervaring

2000 t/m heden gaan werken bij Thuiszorg Breda en na 3 fusies nu onderdeel van Naviva Kraamzorg.

2005 t/m heden lesgeven aan kraamverzorgenden bij verschillende kraamorganisaties en een aantal jaren bij ROC Utrecht opleiding tot kraamverzorgende.

2009 t/m heden Borstvoedingcafe Breda opgericht samen met lactatiekundige Amphia Ziekenhuis.

2018 t/m heden eigen praktijk gestart.

2020 t/m heden scholing aan pedagogisch medewerksters in de kinderopvang.


Opleidingen

2015 opleiding deBabycoach

2018 training Je geboorte in kaart

2021 training Je babybehoefte in kaart

De Babycoach

Een babycoach gaat uit van de vooronderstelling dat jij als ouder de deskundige bent van je eigen kind en diep van binnen weet wat het beste voor hem is. Na de ondersteuning van de babycoach vertrouw je weer op jezelf als moeder/vader en geniet je van het contact met je baby.

Meer informatie

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC, oftewel borstvoedingsspecialisten. Wij maken ons sterk voor ons vak en onze leden. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars.

Meer informatie

International Board Certified Lactation Consultant

​Lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) begeleiden moeders die borstvoeding willen gaan geven of die borstvoeding geven en er zich op wat voor manier dan ook problemen voordoen, of als er vragen zijn. Lactatiekundigen IBCLC zijn zorgprofessionals met een internationaal diploma. Er zijn op dit moment meer dan 28.000 Lactatiekundige IBCLC's in 105 landen. Lactatiekundigen, IBCLC zijn veelal werkzaam in ziekenhuizen, kraaminstellingen, op consultatiebureaus of hebben een zelfstandige praktijk.

Meer informatieIk heb nu hulp nodig

U kunt contact met mij opnemen als u nu hulp nodig heeft.

Maak een afspraak

Maak online een afspraak voor een (online) consult.